اِنَّهُ مِنْ سُلَيْمٰنَ وَاِنَّهُ بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِۙ
Duyuru
Daralt
Henüz duyuru yok.
Neml Sûresi, 30. Ayet
Daralt
X
-
“Mektup Süleyman’dan gelmekte, Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla başlamaktadır;”
Mektup Süleyman’dan gelmekte, Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla başlamaktadır. O daha önce belirttiğimiz gibidir. Sanki onlar “Mektup kimden?” diye sordular. Mektup Süleyman’dan gelmekte dedi. Bu kez “Mektupta ne var?” diye sordular. Belkıs; Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla başlamaktadır; ‘Bana üstünlük taslamayın, gelip bana teslim olun’ denilmektedir” . dedi. Bana üstünlük taslamayın, yani kibre kapılmayın ve bana karşı ululuk taslamayın, tevhidi Allah’a has kılan müslümanlar olarak bana gelin. Yani kendi özlerinizi Allah’a teslim edin, O’na karşı ihlaslı olun, O’nun dışında hiçbir şeyi O’na ortak koşmayın, (ulûhiyette) hak sahibi görmeyin. Çünkü Süleyman, onların Allah’ın dışında güneşe tapmakta olduklarından haberdar edilmişti. Mektupta Bismillâhirrahmânirrahîm ile söze başlamak suretiyle onlara, secde edilmeye ve tapılmaya lâyık olan yegâne mâbudun, tapmakta oldukları şeyler değil Rahmân ve Rahîm olan Allah olduğunu bildirmiş oluyordu.
Yorum
Yorum