Duyuru

Daralt
Henüz duyuru yok.

Kasas Sûresi, 30. Ayet

Daralt
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Tümünü Temizle
Yeni Mesajlar

• Kasas Sûresi, 30. Ayet

فَلَمَّٓا اَتٰيهَا نُودِيَ مِنْ شَاطِئِ الْوَادِ الْاَيْمَنِ فِي الْبُقْعَةِ الْمُبَارَكَةِ مِنَ الشَّجَرَةِ اَنْ يَا مُوسٰٓى اِنّ۪ٓي اَنَا اللّٰهُ رَبُّ الْعَالَم۪ينَۙ​

Felemmâ etâhâ nûdiye min şâti-i-lvâdi-l-eymeni fî-lbuk’ati-lmubâraketi mine-şşecerati en yâ mûsâ innî ena(A)llâhu rabbu-l’âlemîn(e)

Yorum

"Oraya gelince, o Mübarek yerdeki vadinin sağ tarafından, (oradaki) ağaç yönünden kendisine şöyle seslenildi: 'Ey Mûsa! Muhakkak ki ben, yalnızca ben âlemlerin Rabb'i olan Allah'ım."

Oraya gelince, o Mübarek yerdeki vadinin sağ tarafından. Bazıları şöyle demiştir: Sağ, yani dağın sağından. Bazıları Mûsânın (a.s.) sağından, bazıları da ağacın sağından demiştir. Ancak bize göre sağ Mübârektir ve bereketten gelmektedir.

Mübarek yer. Müfessirlerin bir kısmı şöyle demiştir: Ağaçlarının çokluğu, yağmurlarının bolluğu, sularının ve yeşilliğin fazlalığı dolayısıyla Mübarek olarak anılmıştır. Fakat vadiyi Mübarek ve sağ olarak nitelemesi -en doğrusunu Allah bilir ya- nebîlerin, resûllerin yurdu ve vahyin indiği mekân olması sebebiyledir.

(Oradaki) ağaç yönünden kendisine şöyle seslenildi: Ey Mûsâ! Muhakkak ki ben, yalnızca ben âlemlerin Rabb'i olan Allah'ım. Allah dilediğine, dilediğini, dilediği yerde, dilediği şekilde işittirir ve haber verir; Meryem'e aşağı tarafından işittirdiği gibi. Nitekim şöyle buyurmuştur: "Aşağısından biri ona şöyle seslendi: "Tasalanma!"

Yorum

İşleniyor...
      X